Publikavimo data: 2024-03-29
Lašišos suktinukai
Suktinukai kaip suši rūšis atsirado palyginti neseniai - 1973 m. Jų gimimo vieta laikomas vienas iš Los Andželo restoranų, kuriame dirbo japonas Ichiro Mashita. Populiariausias tokio patiekalo įdaras - žuvis. Tai gali būti bet kokia raudona žuvis, ešerys arba ungurys. Suktinukus galima lengvai paruošti namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite uždengę dangčiu. Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir toliau virkite ryžius lašišos suktinukams dar 15 minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Leiskite ryžiams 10 min. išsivirti.
Žingsnis 2
Kol ryžiai brinksta, paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje pašildykite ryžių actą. Supilkite cukrų ir druską ir maišykite, kol ištirps. Giliame dubenyje sumaišykite ryžius ir karštą padažą, greitai ir kruopščiai išmaišykite medine mentele.
Žingsnis 3
Suformuokite raudonos žuvies ritinėlius. Ant bambukinio kilimėlio dėkite maistinę plėvelę, o ant viršaus - nori lakštą blizgia puse žemyn. Sudrėkinkite rankas šaltame vandenyje ir tolygiai paskleiskite ryžius ant nori. Į vidurį įdėkite juostelę wasabi. Ant wasabi uždėkite žuvį. Suvyniokite suktinukus į tvirtą ritinėlį. Aštriu vandenyje pamirkytu peiliu supjaustykite "dešrelę" į 6-8 dalis.
Kategorijos