Publikavimo data: 2024-04-01
Lašišos, sūrio ir agurkų suktinukas
Šiais laikais suktinukai populiarūs ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje. Be jų sunku įsivaizduoti Japonijos kultūrą. Suktinukai yra universalūs, todėl tinka šventėms, romantiškiems vakarams ir net darbo dienoms. Paruošti suktinukus gali ne tik profesionalūs sušių meistrai, bet ir bet kuris kulinaras mėgėjas.
Žingsnis 1
Pirmiausia kelis kartus perplaukite ryžius, kad vanduo būtų skaidrus. Tada ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, palikite 15 minučių, tada nusausinkite per sietelį. Vėl užpilkite ryžius vandeniu puode. Pastatykite puodą ant ugnies. Užvirus ryžiams, virkite juos ant silpnos ugnies 15 minučių. Kai ryžiai bus paruošti, supilkite ant jų ryžių actą, atsargiai pamaišykite, kad actas tolygiai pasiskirstytų. Atvėsinkite ryžius ir toliau ruoškite suktinukus.
Žingsnis 2
Agurką supjaustykite maždaug 1 cm ilgio plonais griežinėliais. Lašišą supjaustykite šiek tiek storesniais griežinėliais.
Žingsnis 3
Padėkite norį ant lygaus paviršiaus. Sudrėkinkite rankas vandeniu arba mūvėkite gumines pirštines. Tolygiai ir plonai paskleiskite ryžius rankomis ant norio paviršiaus. Padėkite sau mentele.
Žingsnis 4
Tada apverskite nori ryžius aukštyn kojomis ir juostelėmis išdėliokite "Philadelphia" sūrį.
Žingsnis 5
Tada ant sūrio išdėliokite agurko ir lašišos griežinėlius.
Žingsnis 6
Susukite ritinėlius. Naudodami kilimėlį ir rankas, susukite įdarą į vidų, stipriai paspauskite, tada vėl susukite ir susukite nori lakštą į ritinėlį. Kai suktinukas bus susuktas, atsargiai nuimkite jį nuo kilimėlio ir pamerkite į sezamo sėklas, stipriai prispausdami jas prie ryžių.
Žingsnis 7
Suvyniotą į maistinę plėvelę vyniotinį geriau palikti pastovėti apie 15-20 minučių. Tada aštriu peiliu supjaustykite ilgą ritinį į mažesnius. Prieš kiekvieną pjūvį peilio ašmenis sudrėkinkite šaltame vandenyje ir nuvalykite servetėle, tada pjaukite. Suktinukus sudėkite ant serviravimo lėkštės. Į dubenėlius supilkite sojų padažą ir išdėliokite wasabi. Patiekite.
Kategorijos