Lašišos troškinys orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lašišos troškinys orkaitėje

Lašiša yra unikali žuvis, kurioje yra vertingų medžiagų. 100 gramų lašišos yra pusė žmogui reikalingos baltymų paros normos, o dėl omega-3 ir omega-6 rūgščių reguliarus žuvies vartojimas stiprina imuninę sistemą. Dabar lašiša laikoma delikatesu, tačiau buvo laikai, kai Europoje jos buvo gausiai gaudoma, o savo romanuose ją minėjo net Walteris Scottas. Jei paruošite lašišos troškinį, žuvis išsaugos maksimalią naudą, o tam prireiks šiek tiek laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos troškinys orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite troškinio įdarą. Kiaušinį, sūrį, druską, muskatą, maltus juoduosius pipirus ir grietinėlę sumaišykite giliame dubenyje ir gerai išplakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Lašišos troškinys orkaitėje Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus į formą ir iškepkite. Į formą sudėkite kopūstų žiedynus, palikdami tarp jų nedidelį tarpą. Šį tarpą užpildykite lašišos griežinėliais ir ant viršaus užberkite žaliųjų žirnelių. Sudėkite įdarą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos