Publikavimo data: 2024-06-08
Lašišos troškinys orkaitėje
Lašiša yra unikali žuvis, kurioje yra vertingų medžiagų. 100 gramų lašišos yra pusė žmogui reikalingos baltymų paros normos, o dėl omega-3 ir omega-6 rūgščių reguliarus žuvies vartojimas stiprina imuninę sistemą. Dabar lašiša laikoma delikatesu, tačiau buvo laikai, kai Europoje jos buvo gausiai gaudoma, o savo romanuose ją minėjo net Walteris Scottas. Jei paruošite lašišos troškinį, žuvis išsaugos maksimalią naudą, o tam prireiks šiek tiek laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite troškinio įdarą. Kiaušinį, sūrį, druską, muskatą, maltus juoduosius pipirus ir grietinėlę sumaišykite giliame dubenyje ir gerai išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus į formą ir iškepkite. Į formą sudėkite kopūstų žiedynus, palikdami tarp jų nedidelį tarpą. Šį tarpą užpildykite lašišos griežinėliais ir ant viršaus užberkite žaliųjų žirnelių. Sudėkite įdarą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos