Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija folijoje
Lazanija pirmą kartą pasirodė Šiaurės Italijoje XIII amžiuje. Įdomu tai, kad tais metais europiečiai dar nežinojo apie pomidorus, todėl pirmuosiuose lazanijos receptuose jie nebuvo naudojami. Šiandien lazaniją sunku įsivaizduoti be pomidorų ar pomidorų pastos, tačiau dar sunkiau ją įsivaizduoti be kepimo formos, nes iš pradžių lazanija buvo vadinamas patiekalas, kuriame viskas buvo verdama. Jei neturite tinkamos formos, o norite valgyti lazaniją, šis receptas padės jums paruošti itališką patiekalą folijoje.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite svogūną, kol taps auksinis, tada sudėkite maltą mėsą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir toliau kepkite, kol mėsa taps šviesi. Galiausiai sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite pieną ir virkite, kol padažas taps skystos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Kepimo skardą išklokite folija, folijos dugną patepkite trupučiu padažo, išdėliokite lazanijos lakštus, tada pusę maltos mėsos, užpilkite puse padažo, pabarstykite puse sūrio. Sluoksnį pakartokite. Galiausiai viršų pabarstykite šviežiais krapais. Folijos šonus užlenkite iki lazanijos formos. Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 30-35 minutes 190 laipsnių temperatūroje, kol apskrus.
Kategorijos