Lazanija folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lazanija folijoje

Lazanija pirmą kartą pasirodė Šiaurės Italijoje XIII amžiuje. Įdomu tai, kad tais metais europiečiai dar nežinojo apie pomidorus, todėl pirmuosiuose lazanijos receptuose jie nebuvo naudojami. Šiandien lazaniją sunku įsivaizduoti be pomidorų ar pomidorų pastos, tačiau dar sunkiau ją įsivaizduoti be kepimo formos, nes iš pradžių lazanija buvo vadinamas patiekalas, kuriame viskas buvo verdama. Jei neturite tinkamos formos, o norite valgyti lazaniją, šis receptas padės jums paruošti itališką patiekalą folijoje.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
268 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija folijoje Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite svogūną, kol taps auksinis, tada sudėkite maltą mėsą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir toliau kepkite, kol mėsa taps šviesi. Galiausiai sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Lazanija folijoje Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite pieną ir virkite, kol padažas taps skystos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 3

Lazanija folijoje Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Kepimo skardą išklokite folija, folijos dugną patepkite trupučiu padažo, išdėliokite lazanijos lakštus, tada pusę maltos mėsos, užpilkite puse padažo, pabarstykite puse sūrio. Sluoksnį pakartokite. Galiausiai viršų pabarstykite šviežiais krapais. Folijos šonus užlenkite iki lazanijos formos. Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 30-35 minutes 190 laipsnių temperatūroje, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos