Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija kepimo skardoje
Itališka lazanija, išmirkyta aštriame Bolonijos padaže ir pieniškame bešamelio padaže, yra puikus pasirinkimas karštiems pietums ar vakarienei. Bešamelio padažas ir sodrus, pikantiškas parmezano sūrio skonis lazanijai suteikia ypatingo pikantiškumo. Paprastai lazanija kepama stačiakampiame arba kvadratiniame kepimo inde, tačiau galite naudoti ir kepimo skardą su pakankamai aukštais šonais. Iš naminės tešlos pagaminti lazanijos lakštai puikiai tiks kepti ant kepimo skardos.
Žingsnis 1
Paruoškite lazanijos tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, įmuškite vištos kiaušinį, supilkite vandenį ir alyvuogių aliejų. Užminkykite elastingą, tirštą tešlą ir palikite pusvalandį pastovėti uždengę maistine plėvele. Padalykite tešlą į 2-3 dalis, kiekvieną jų plonai iškočiokite ir supjaustykite stačiakampiais. Palikite tešlą išdžiūti ant stalo.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite maltą kiaulieną bei jautieną. Ant silpnos ugnies 20 minučių troškinkite maltą mėsą, dažnai pamaišydami ir medine mentele sutrupindami gumulėlius. Į faršą sudėkite smulkintą svogūną, morkas, pomidorus, bazilikus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 20-30 minučių, jei reikia, įpilkite vandens, kad faršas nesudegtų.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir sūrį. Sviestą sudėkite į storadugnę keptuvę ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Suberkite miltus ir maišydami kepkite 2-3 minutes, kad neliktų gumuliukų. Į pakepintus miltus supilkite pieną ir greitai išmaišykite iki vientisos masės, tada įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek muskato riešuto. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Iškepkite lazaniją. Kepimo skardą patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite pirmąjį naminės lazanijos lakštą. Aptepkite lazaniją bešamelio padažu, sudėkite ir paskleiskite maltos mėsos įdarą ir pabarstykite tarkuotu parmezanu. Ant viršaus uždėkite naują lazanijos lakštą ir pakartokite padažo, maltos mėsos ir sūrio sluoksnius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite lazaniją ant skardos 35-40 minučių.
Kategorijos