Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su baklažanais
Lazanija su baklažanais yra klasikinės lazanijos su malta jautiena alternatyva. Baklažanų įdaras puikiai dera su bešamelio padažu, todėl patiekalas yra labai švelnus. Žinoma, mėsos iš recepto išbraukti negalima, tačiau be jos gaminimo procesas bus lengvesnis. Pasirinkite kepimo formą storu dugnu ir prieš dėdami ją į orkaitę uždenkite folija.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės, tada sudėkite baklažanų kubelius, smulkintą česnaką, druską, pipirus, džiovintus bazilikus ir provanso žoleles. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Sudėkite pjaustytus pomidorus, balzaminį actą ir troškinkite 15-20 minučių, kol išgaruos skysčio perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Maišydami kepkite 2-3 minutes. Dalimis supilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite, kol padažas pradės tirštėti. Pagardinkite padažą druska ir muskato riešutu ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite lazaniją. Ant kepimo indo dugno dėkite kelis šaukštus bešamelio padažo ir sluoksniuokite lazanijos lakštus. Tada tolygiai paskleiskite baklažanų sluoksnį. Pabarstykite sūriu. Sluoksnius kartokite tiek, kiek turite maisto. Galutiniai sluoksniai turėtų būti lazanijos lakštai, padažas ir sūris. Uždenkite kepimo formą folija ir dėkite į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos