Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su brokoliais
Lazanija turi daugybę variantų, kurie skiriasi tiek gaminimo būdais, tiek ingredientais. Vienas iš įprastų receptų yra su brokolinių kopūstų įdaru. Ši daržovė turi daug antioksidantų, mikroelementų ir vitaminų, kurie išlieka termiškai apdorojus. Brokoliai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir gerina virškinimą. Brokolių patiekalai turi mažai kalorijų, todėl tinka tiems, kurie stebi savo svorį.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Supilkite į jį miltus ir išmaišykite. Pašildykite pieną ir supilkite jį į sviestą. Dar kartą išmaišykite ir įsitikinkite, kad nėra gumuliukų. Mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite brokolius. Brokolius išskirstykite žiedynais. Susmulkinkite storą brokolių pagrindą trintuvu. Užvirinkite vandenį, kuriame ruošėte lazanijos lakštus, ir 1 minutę pavirkite žiedynus. Nuimkite puodą nuo ugnies ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Ištepkite formą aliejumi ir ant dugno dėkite 2 lazanijos lakštus. Ant jų paskleiskite susmulkintų brokolių mišinį. Ant viršaus sudėkite žiedynus, tarkuotą sūrį ir griežinėliais pjaustytą mocarelą. Apšlakstykite padažu. Uždenkite įdarą kitais 2 lakštais ir vėl paskleiskite brokolius, sūrį ir padažą. Paskutinius 2 lazanijos lakštus išklokite ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Tolygiai apšlakstykite likusiu padažu. Dėkite lazaniją į orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol lengvai paruduos.
Kategorijos