Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su bulvėmis
Kaip žinote, itališka lazanija gaminama iš plokščių makaronų lakštų, įdarytų malta mėsa, sūriu, žolelėmis ir kitais produktais. Neatsiejama patiekalo dalis yra pomidorų arba kreminis bešamelio padažas. Lazanijoje makaronus galima lengvai pakeisti bulvėmis. Ji bus ne mažiau skani ir netgi labai originali. Itališkas mocarelos sūris ir grietinėlės padažas recepte išlieka nepakitę.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Mėsą sumalkite per mėsmalę, sumaišykite su druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelį. Ištirpinkite sviestą, supilkite miltus, išmaišykite. Kepkite minutę. Lėtai supilkite pieną, nuolat sukamaisiais judesiais mentele, kad nesusidarytų krešulių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite bulvių lazaniją. Į gilią formą įpilkite šiek tiek aliejaus, teptuku ištepkite visą paviršių. Sudėkite visus svogūnus ir pusę bulvių. Supilkite pusę grietinėlės padažo ir pusę sūrio. Tada sudėkite vištieną. Mėsytę uždenkite bulvėmis, užpilkite padažu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Likus 5-7 minutėms iki pabaigos išimkite formą, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite, kol patiekalas pasidengs apetitą keliančia plutele.
Kategorijos