Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su daržovėmis
Šia garsiąja lazanija gali mėgautis ir vegetarai - tereikia mėsos įdarą pakeisti daržovėmis. Galite rinktis bet kokias daržoves pagal savo skonį ar sezoną. Pats gaminimo procesas išlieka toks pat kaip ir klasikinės lazanijos: kiekvienas sluoksnis ištepamas bešamelio padažu, kurio pagrindą sudaro miltai, pienas ir muskato riešutas, o tada apibarstomas sūriu. Lazanijos lakštus galima nusipirkti jau paruoštus ir, jei reikia, prieš gaminimą išvirti.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių įdarą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas, baklažanus, cukinijas ir paprikas. Išmaišykite ir kepkite 10-15 minučių. Sudėkite tarkuotus pomidorus, smulkintą česnaką, druską, pipirus, kalendrą, baziliką ir rozmariną. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-25 min.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite joje sviestą, tada suberkite miltus ir išmaišykite. Virkite 2-3 minutes, nuolat maišydami plakikliu. Plona srovele supilkite pieną, nenustodami maišyti keptuvės turinio. Stebėkite, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirinkite padažą, sumažinkite ugnį ir virkite, kol sutirštės. Pagardinkite druska ir muskato riešutu, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Suformuokite daržovių lazaniją. Ant kepimo indo dugno dėkite kelis šaukštus bešamelio padažo ir sluoksniuokite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite sluoksnį daržovių įdaro. Pabarstykite sūriu ir pakartokite sluoksnius. Paskutinį sluoksnį užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Uždenkite kepimo formą folija ir 30 minučių siųskite į įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos