Lazanija su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lazanija su grietine

Vieną populiariausių itališkų patiekalų - lazaniją su Bolonijos padažu - galima paruošti šiek tiek kitaip, naudojant skirtingų rūšių sūrį arba keičiant prieskonius. Tačiau visi variantai turi vieną bendrą bruožą - tai sotus ir sultingas, žolelių skonio pripildytas patiekalas. Paprastai lazanija ruošiama su klasikiniu bešamelio padažu, pagamintu iš pieno, miltų ir sviesto. Tačiau lazanija ne mažiau skani ir švelni su padažu, pagamintu iš neriebaus kefyro ir mažai kaloringos grietinės.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su grietine Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies ir sudėkite faršą. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, džiovintų bazilikų, išmaišykite ir kepkite faršą 7-10 min. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pomidorus ir sudėkite į faršą. Išmaišykite maltinukus ir kepkite dar 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Lazanija su grietine Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir sūrį. Supilkite kefyrą į nedidelį dubenėlį, sudėkite grietinę, druską. Nulupkite česnaką, išspauskite jį per presą ir sudėkite į kefyrą bei grietinę. Padažą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Lazanija su grietine Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite lazaniją. Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite lazanijos lakštus į formą taip, kad jie visiškai uždengtų dugną. Ant lazanijos lakštų sudėkite šiek tiek maltos mėsos, apšlakstykite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pakartokite lazanijos, maltos mėsos, padažo ir sūrio sluoksnius. Paskutinį sluoksnį faršo uždenkite lazanijos lakštais, apšlakstykite padažu ir pabarstykite sūriu. Dėkite lazanijos kepimo indą į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos