Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su grybais
Lazanija - tai ne tik patiekalas, bet ir patys makaronai. Todėl, pavyzdžiui, Italijoje patiekalas dažnai vadinamas daugiskaita - "lazanija". O iš pradžių žodžiu "lazanija" buvo vadinami indai, kuriuose buvo gaminamas maistas. Tradicinis įdaras yra Bolonijos padažas, parmezano sūris ir bešamelio padažas. Tačiau skirtinguose Italijos regionuose įdarą gali sudaryti špinatai, pomidorai, mocarela, baklažanai ir kiti produktai. Tiems, kurie nevalgo mėsos, tinka patiekalo versija su grybais ir daržovėmis.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, kol suminkštės, sudėkite pievagrybius ir cukiniją ir toliau kepkite, kol suminkštės (apie 7-10 min.). Galiausiai sudėkite pomidorų tyrę, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite pieną ir virkite, kol padažas taps skystos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Į kepimo indo dugną įpilkite šiek tiek padažo ir paskirstykite po visą paviršių. Išdėliokite lazanijos lakštus, tada daržovių mišinį, pabarstykite sūriu. Sluoksnį pakartokite. Galiausiai lazaniją užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite sūriu. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje, tada dar 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos