Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su grybais ir vištienos filė
Lazanija - tai itališkas troškinys, būtinai ruošiamas su bešamelio padažu. Iš pradžių ji buvo gaminama tik su maltos mėsos įdaru. Dabar yra daugybė šio patiekalo variantų. Lazanija su grybais yra vienas populiariausių. Sėkmės paslaptis - sėkmingas produktų derinys: sūris ir grybai. Grybų galima imti bet kokių. Privalomas reikalavimas - išankstinis miško dovanų terminis apdorojimas. Jei pageidaujama, į sudėtį galima įtraukti vištienos, paprikų, baklažanų ir svogūnų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite svogūną ir kepkite 3-4 minutes. Tada sudėkite vištieną ir maišydami kepkite 5 minutes. Švelniai pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Sudėkite grybus ir troškinkite, kol iškeps, apie 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelį. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, nuolat maišydami dalimis suberkite miltus. Šiek tiek pašildykite, tada nuolat maišydami dalimis supilkite pieną. Virkite, kol sutirštės. Padažo konsistencija turi priminti skystą grietinę.
Žingsnis 3
Paruoškite pomidorų padažą. Nuplikykite pomidorus verdančiu vandeniu ir pašalinkite odelę. Sutrinkite trintuvu, tada į dubenį suberkite žoleles ir dar kartą sutrinkite.
Žingsnis 4
Suformuokite lazaniją. Ištepkite formą aliejumi ir vienu sluoksniu išdėliokite lazanijos lakštus. Paskleiskite sluoksnį įdaro ir aptepkite padažu. Procedūrą pakartokite. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo ir pabarstykite sūriu. Įdėkite formą su gaminiu į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Kategorijos