Publikavimo data: 2024-06-08
Lazanija su kietuoju sūriu
Italai lazaniją ruošia su įvairiausiais įdarais - malta mėsa, daržovėmis, grybais ir net žuvimi. Vienas populiariausių ingredientų - sūris. Sūrio lazanija vadinama "tingine" dėl paprasto atlikimo. Jei norite, įdarą galite paįvairinti papildomais skoniais. Pavyzdžiui, prie tarkuoto tos pačios rūšies sūrio pridėkite mocarelos drožlių arba bryndzos gabalėlių.
Žingsnis 1
Išvirkite lazanijos lakštus. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, užvirinkite, tada į verdantį vandenį suberkite 4-5 lakštus ir virkite po 2-3 minutes. Išvirusius lazanijos lakštus išdėliokite ant stalo, kad apdžiūtų.
Žingsnis 2
Kol lazanijos lakštai džiūsta, paruoškite padažą. Nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, palaipsniui suberkite miltus ir kepkite, kol lengvai karamelizuosis (apie 2-3 min.). Tada plona srovele supilkite pieną. Įsitikinkite, kad nėra gumuliukų. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite sūrio lazaniją. Sluoksnius ant formos dugno dėkite tokia tvarka: tankus lazanijos lakštų sluoksnis, sūris, lakštai. Sekvenciją kartokite, kol sunaudosite visus produktus. Palikite šiek tiek sūrio. Viršutiniam sluoksniui padažą sumaišykite su krapų žolelėmis ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Žingsnis 4
Kepkite lazaniją orkaitėje. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tada išimkite, apibarstykite likusiu sūriu ir grąžinkite formą į orkaitę 10-15 minučių.
Kategorijos