Lazanija su kietuoju sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lazanija su kietuoju sūriu

Italai lazaniją ruošia su įvairiausiais įdarais - malta mėsa, daržovėmis, grybais ir net žuvimi. Vienas populiariausių ingredientų - sūris. Sūrio lazanija vadinama "tingine" dėl paprasto atlikimo. Jei norite, įdarą galite paįvairinti papildomais skoniais. Pavyzdžiui, prie tarkuoto tos pačios rūšies sūrio pridėkite mocarelos drožlių arba bryndzos gabalėlių.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su kietuoju sūriu Žingsnis 1
Išvirkite lazanijos lakštus. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, užvirinkite, tada į verdantį vandenį suberkite 4-5 lakštus ir virkite po 2-3 minutes. Išvirusius lazanijos lakštus išdėliokite ant stalo, kad apdžiūtų.

Žingsnis 2

Lazanija su kietuoju sūriu Žingsnis 2
Kol lazanijos lakštai džiūsta, paruoškite padažą. Nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, palaipsniui suberkite miltus ir kepkite, kol lengvai karamelizuosis (apie 2-3 min.). Tada plona srovele supilkite pieną. Įsitikinkite, kad nėra gumuliukų. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Lazanija su kietuoju sūriu Žingsnis 3
Sudėkite sūrio lazaniją. Sluoksnius ant formos dugno dėkite tokia tvarka: tankus lazanijos lakštų sluoksnis, sūris, lakštai. Sekvenciją kartokite, kol sunaudosite visus produktus. Palikite šiek tiek sūrio. Viršutiniam sluoksniui padažą sumaišykite su krapų žolelėmis ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.

Žingsnis 4

Lazanija su kietuoju sūriu Žingsnis 4
Kepkite lazaniją orkaitėje. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tada išimkite, apibarstykite likusiu sūriu ir grąžinkite formą į orkaitę 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos