Lazanija su kumpiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lazanija su kumpiu

Pirmą kartą lazanija paminėta 1265-1436 m. Bolonijoje sudarytame oficialiame teisinių sandorių registre - tuo metu notarai tuščią puslapių vietą naudojo aforizmams, eilėraščiams ir kulinariniams receptams. Viename iš šių užrašų 1282 m. jie rašė apie lazaniją, deja, išsamus receptas neišliko. Šiandien virėjai drąsiai eksperimentuoja su lazanijos įdarais. Iš tikrųjų lazaniją galima gaminti iš bet kokių tinkamų produktų, įskaitant kumpį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su kumpiu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, supjaustykite svogūną kubeliais ir kepkite apie 6 minutes, kol taps permatomas. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų. Daržoves troškinkite maišydami, kol masė sutirštės, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 2

Lazanija su kumpiu Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir lengvai pakepinkite. Supilkite plona srovele pieną ir viską išmaišykite. Virkite padažą ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Ant vidutinės ugnies užvirinkite padažą, tada sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami virkite dar 7 minutes.

Žingsnis 3

Lazanija su kumpiu Žingsnis 3
Į formą įdėkite lazaniją. Kepimo formos dugną patepkite bešamelio padažu. Sudėkite lazanijos lakštus ir ant jų šaukštu sudėkite pomidorus ir svogūnus. Ant viršaus išdėliokite kumpį. Viską pabarstykite kietuoju sūriu ir užpilkite padažu. Šiuos veiksmus kartokite kelis kartus, kol uždėsite paskutinį lazanijos lakštą. Ant jo užpilkite likusį bešamelio padažą. Įdėkite formą su lėkšte į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos