Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su makaronais ir malta vištiena
Plokščia tešla, supjaustyta juostelėmis, Senovės Graikijoje buvo vadinama "laganon", o 146 m. pr. m. e. ją užėmė romėnai - istorikai ją laiko pirmųjų itališkų makaronų protėviu. Dabar šiaurės Italijoje lazanijai būdingi plokšti tešlos lakštai, o pietuose patiekalas gaminamas iš banguotų plokštelių. Šiuolaikinėje graikiškos lazanijos versijoje, vadinamoje pasticcio, naudojami ne plokščios juostelės, o vamzdelio formos makaronai. Vadinamajai "tinginių" lazanijai galima naudoti bet kokios rūšies makaronus.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 min. Sudėkite pomidorų pastą, druską, papriką, išmaišykite ir kepkite dar 5 min.
Žingsnis 2
Iškepkite lazaniją. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant kepimo indo dugno sudėkite pusę makaronų, o ant viršaus tolygiai paskleiskite pusę maltos mėsos. Pabarstykite puse sūrio. Sluoksnius pakartokite. Užpilkite lazaniją pienu. Kepkite lazaniją 45 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos