Lazanija su makaronais ir malta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lazanija su makaronais ir malta vištiena

Plokščia tešla, supjaustyta juostelėmis, Senovės Graikijoje buvo vadinama "laganon", o 146 m. pr. m. e. ją užėmė romėnai - istorikai ją laiko pirmųjų itališkų makaronų protėviu. Dabar šiaurės Italijoje lazanijai būdingi plokšti tešlos lakštai, o pietuose patiekalas gaminamas iš banguotų plokštelių. Šiuolaikinėje graikiškos lazanijos versijoje, vadinamoje pasticcio, naudojami ne plokščios juostelės, o vamzdelio formos makaronai. Vadinamajai "tinginių" lazanijai galima naudoti bet kokios rūšies makaronus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Lazanija su makaronais ir malta vištiena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 min. Sudėkite pomidorų pastą, druską, papriką, išmaišykite ir kepkite dar 5 min.

Žingsnis 2

Lazanija su makaronais ir malta vištiena Žingsnis 2
Iškepkite lazaniją. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant kepimo indo dugno sudėkite pusę makaronų, o ant viršaus tolygiai paskleiskite pusę maltos mėsos. Pabarstykite puse sūrio. Sluoksnius pakartokite. Užpilkite lazaniją pienu. Kepkite lazaniją 45 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, antrieji patiekalai iš miltų, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, pomidorų sezonas, česnakų sezonas, lazanija, receptų knyga, naminė lazanija

Kategorijos