Lazanija su makaronais ir malta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lazanija su makaronais ir malta vištiena

Plokščia tešla, supjaustyta juostelėmis, Senovės Graikijoje buvo vadinama "laganon", o 146 m. pr. m. e. ją užėmė romėnai - istorikai ją laiko pirmųjų itališkų makaronų protėviu. Dabar šiaurės Italijoje lazanijai būdingi plokšti tešlos lakštai, o pietuose patiekalas gaminamas iš banguotų plokštelių. Šiuolaikinėje graikiškos lazanijos versijoje, vadinamoje pasticcio, naudojami ne plokščios juostelės, o vamzdelio formos makaronai. Vadinamajai "tinginių" lazanijai galima naudoti bet kokios rūšies makaronus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su makaronais ir malta vištiena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 min. Sudėkite pomidorų pastą, druską, papriką, išmaišykite ir kepkite dar 5 min.

Žingsnis 2

Lazanija su makaronais ir malta vištiena Žingsnis 2
Iškepkite lazaniją. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant kepimo indo dugno sudėkite pusę makaronų, o ant viršaus tolygiai paskleiskite pusę maltos mėsos. Pabarstykite puse sūrio. Sluoksnius pakartokite. Užpilkite lazaniją pienu. Kepkite lazaniją 45 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos