Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su malta jautiena
Lazanija su malta jautiena yra klasikinė itališkos lazanijos versija, nes būtent malta jautiena yra garsiojo Bolonijos padažo pagrindas. Skanaus Bolonijos padažo paslaptis - ne tik kokybiška šviežia malta jautiena, bet ir ilgas mėsos ir daržovių troškinimas. Ilgas troškinimas ir smulkiai supjaustytos daržovės yra raktas į sėkmingą ir švelnų padažą, o kartu ir į skanią lazaniją. Lazaniją taip pat sunku įsivaizduoti be burnoje tirpstančio sūrio ir kvapnių prieskoninių žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, pastatykite ant vidutinės ugnies ir sudėkite svogūną, morkas ir česnaką. Daržoves 10 min. troškinkite ant vidutinės ugnies, tada sudėkite maltą jautieną ir 20 min. troškinkite ant silpnos ugnies. Tada sudėkite pomidorų pastą, raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 20-25 minutes, žiūrėdami, kad padažas nesuliptų. Likus 5 minutėms iki pabaigos įdėkite šakelę rozmarino.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode sunkiu dugnu ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Tada nedidelėmis porcijomis supilkite pieną, kaskart gerai išmaišydami, kad neliktų gumuliukų. Padažą virkite, kol sutirštės, apie 10 minučių, ir pagardinkite druska bei muskato riešutu.
Žingsnis 3
Paruoškite sūrį ir lazanijos lakštus. Išvirkite lazanijos lakštus pasūdytame vandenyje arba nuplikykite juos verdančiu vandeniu, kaip nurodyta ant pakuotės. Sudėkite lakštus vienu sluoksniu ant maistinės plėvelės, kad nesuliptų. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Paruoškite lazaniją. Kepimo indą patepkite trupučiu bešamelio padažo, tada uždėkite lazanijos lakštus. Ant jų užtepkite šiek tiek Bolonijos padažo ir apibarstykite tarkuotu parmezanu. Pakartokite sluoksnius, pradėdami nuo bešamelio padažo ir baigdami sūriu, tada įdėkite lazanijos formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite lazaniją 45 minutes.
Kategorijos