Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais

Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais yra itališkos kilmės patiekalas, pritaikytas rusų virtuvei. Šiame recepte klasikinės lazanijos lakštai pakeičiami pitos lakštais, o į mėsos Bolonijos padažą dedama grietinės. Dėl to, net ir nukrypstant nuo tradicinio recepto, lazanija gaunasi neįtikėtinai minkšta ir apetitiška.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais ir 3-4 minutes pakepinkite alyvuogių aliejuje. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite juos prie svogūnų. Maišydami kepkite 5-6 minutes.

Žingsnis 2

Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir kečupą. Išmaišykite, troškinkite dar 2-3 minutes, tada sudėkite maltą kiaulieną, pagardinkite bazilikais, druska ir pipirais. Kepkite maišydami 8-10 minučių. Supilkite grietinę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 2 minutes.

Žingsnis 3

Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais Žingsnis 3
Dėkite į kepimo indą sluoksniais: maltos mėsos, pitos lakštą, vėl maltos mėsos sluoksnį ir vėl uždenkite pitos lakštu. Kartokite, kol baigsis ingredientai. Ant viršaus užberkite maltos mėsos ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 25 minutes 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, antrieji patiekalai iš miltų, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, pomidorų sezonas, česnakų sezonas, lazanija, receptų knyga, naminė lazanija

Kategorijos