Publikavimo data: 2025-08-20
Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais
Lazanija su malta kiauliena, pomidorais ir džiovintais bazilikais yra itališkos kilmės patiekalas, pritaikytas rusų virtuvei. Šiame recepte klasikinės lazanijos lakštai pakeičiami pitos lakštais, o į mėsos Bolonijos padažą dedama grietinės. Dėl to, net ir nukrypstant nuo tradicinio recepto, lazanija gaunasi neįtikėtinai minkšta ir apetitiška.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais ir 3-4 minutes pakepinkite alyvuogių aliejuje. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite juos prie svogūnų. Maišydami kepkite 5-6 minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir kečupą. Išmaišykite, troškinkite dar 2-3 minutes, tada sudėkite maltą kiaulieną, pagardinkite bazilikais, druska ir pipirais. Kepkite maišydami 8-10 minučių. Supilkite grietinę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Dėkite į kepimo indą sluoksniais: maltos mėsos, pitos lakštą, vėl maltos mėsos sluoksnį ir vėl uždenkite pitos lakštu. Kartokite, kol baigsis ingredientai. Ant viršaus užberkite maltos mėsos ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 25 minutes 180 °C temperatūroje.
Kategorijos