Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu
Saulėtojo pusiasalio gyventojams lazanija yra filosofija ir išmintis, tradicija ir prekės ženklas. Tradicinė Bolonijos lazanija - tai troškinys, sudarytas iš plonos tešlos sluoksnių, kurių pagrindą sudaro kvietiniai miltai, kiaušiniai ir špinatai, o tarp kiekvieno sluoksnio - riebus mėsos raguolis ir bešamelio padažas, viršus apibarstytas tarkuotu parmezano sūriu (parmigiano reggiano). Už pavadinimą, sluoksniuotą patiekalo struktūrą ir špinatų naudojimą tešloje reikia dėkoti Bolonijos restoranams.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Svogūną, morkas ir česnaką 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar 10 minučių. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir trintuvu sutrinkite. Į maltą mėsą sudėkite pomidorų mišinį, druską ir itališkas žoleles. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Atskirai užkaitinkite pieną beveik iki virimo. Nuolat maišydami pamažu supilkite pieną į miltus. Įberkite druskos ir muskato riešuto. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 3
Iškepkite lazaniją. Keiskite sluoksnius: du lazanijos lakštai, 1/5 bešamelio padažo, du lazanijos lakštai, 1/5 Bolonijos padažo. Pakartokite 5 kartus. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka ir užpilkite ant lazanijos viršaus. Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kategorijos