Lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu

Saulėtojo pusiasalio gyventojams lazanija yra filosofija ir išmintis, tradicija ir prekės ženklas. Tradicinė Bolonijos lazanija - tai troškinys, sudarytas iš plonos tešlos sluoksnių, kurių pagrindą sudaro kvietiniai miltai, kiaušiniai ir špinatai, o tarp kiekvieno sluoksnio - riebus mėsos raguolis ir bešamelio padažas, viršus apibarstytas tarkuotu parmezano sūriu (parmigiano reggiano). Už pavadinimą, sluoksniuotą patiekalo struktūrą ir špinatų naudojimą tešloje reikia dėkoti Bolonijos restoranams.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Svogūną, morkas ir česnaką 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar 10 minučių. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir trintuvu sutrinkite. Į maltą mėsą sudėkite pomidorų mišinį, druską ir itališkas žoleles. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 1 valandą.

Žingsnis 2

Lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Atskirai užkaitinkite pieną beveik iki virimo. Nuolat maišydami pamažu supilkite pieną į miltus. Įberkite druskos ir muskato riešuto. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.

Žingsnis 3

Lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu Žingsnis 3
Iškepkite lazaniją. Keiskite sluoksnius: du lazanijos lakštai, 1/5 bešamelio padažo, du lazanijos lakštai, 1/5 Bolonijos padažo. Pakartokite 5 kartus. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka ir užpilkite ant lazanijos viršaus. Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos