Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su malta vištiena
Lazanija su mėsos Bolonijos padažu tradiciškai gaminama iš maltos jautienos. Tačiau jei jautieną pakeisite vištiena, patiekalas nenustos būti skanus ir įgaus naujų skonių. Vištienos maltinukai puikiai dera su bešamelio padažu ir tarkuotu parmezanu. Kad gaminimo procesas būtų greitesnis, vištienos faršą galite pasigaminti iš anksto ir nusipirkti paruoštų lazanijos lakštų. Namuose paruošta lazanija su malta vištiena būna labai sultinga ir minkšta, ji nenusileidžia originalui.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite svogūnus, morkas ir paprikas. Kepkite ant vidutinės ugnies, maišydami mentele, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos faršą. Į keptuvę prie daržovių sudėkite vištienos faršą. Viską gerai išmaišykite ir kepkite toliau, kol mėsa pakeis spalvą. Sudėkite pomidorų minkštimą, česnaką, juoduosius pipirus, papriką, druską ir išmaišykite. Uždarykite dangtį ir troškinkite faršą su daržovėmis apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus, išmaišykite ir pavirkite 2-3 minutes. Plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami, kad susidarytų gumuliukų. Palaukite, kol padažas užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite, kol sutirštės. Pagardinkite druska ir muskato riešutu, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją. Ant kepimo indo dugno užtepkite šiek tiek padažo ir paskirstykite jį po visą paviršių, tada iš eilės išdėliokite lazanijos lakštus. Ant viršaus dėkite sluoksnį maltos vištienos, užpilkite padažo, pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždenkite lazanijos lakštais. Sluoksnius kartokite, kol baigsis maisto produktai. Paskutiniai sluoksniai - tešlos lakštai, padažas ir sūris. Įdėkite lazanijos formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos