Publikavimo data: 2024-06-08
Lazanija su mocarela
Klasikinė itališka lazanija dažniau siejama su Bolonijos padažu, kuris gaminamas iš maltos mėsos su svogūnais ir pomidorais. Tačiau ne mažiau skanią lazaniją galite pasigaminti maltą mėsą pakeitę šviežiais grybais. Dažniausiai grybai naudojami įdarui, tačiau galite dėti ir austrių, kriaušių bei pievagrybių. Grybų lazanija su mocarela tiks ir vegetarams, ir geros mitybos šalininkams, o išeis ne mažiau maistinga ir soti nei klasikinė.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir 5-7 min. pakepinkite svogūną. Švarius grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite žoleles ir įberkite džiovintų raudonėlių ir mairūnų. Retkarčiais pamaišydami grybus troškinkite apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Nedideliame puode sunkiu dugnu ištirpinkite sviestą, tada supilkite miltus ir intensyviai maišykite. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Tada plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų. Padažą virkite, kol sutirštės, apie 10 minučių, tada pagardinkite druska ir muskato riešutu.
Žingsnis 3
Iškepkite lazaniją. Mocarelą sutarkuokite stambia tarka. Kepimo indą gerai ištepkite bešamelio padažu ir ant viršaus sudėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskirstykite dalį grybų įdaro, pabarstykite trupučiu tarkuotos mocarelos ir apšlakstykite padažu. Ant viršaus uždėkite kitą lazanijos lakštą ir pakartokite sluoksnius. Paskutinį sluoksnį gausiai aptepkite padažu ir gausiai pabarstykite sūriu. Kepkite lazaniją iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Kategorijos