Publikavimo data: 2024-06-22
Lazanija su mocarela ir daržovėmis
Lazanija yra sotus itališkos virtuvės patiekalas. Tai troškinys su mėsos produktų ir daržovių sluoksniais. Visą receptų įvairovę vienija sūris, kurio turi būti daug. Lazanija su mocarela gaunama švelnaus pieniško skonio, šiek tiek primenanti varškę. Kaip įdaras naudojamos daržovės - cukinijos, baklažanai, vyšniniai pomidorai. Kad būtų patogiau, naudokite paruoštus lazanijos lakštus. Būtinai įdėkite prieskoninių žolelių - apkepas išeis skanesnis ir kvapnesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus ir cukinijas. Supjaustytas daržoves sumaišykite su druska, sudėkite į durų indą, uždenkite lėkšte ir ant viršaus uždėkite svorį. Palikite 1 valandai, tada išspauskite ir nusausinkite daržovių kubelius ant popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržovių įdarą. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių pagal Celsijų. Vyšnias, baklažanus, cukinijas, paprikas ir svogūnus išdėliokite ant kepimo skardos. Sudėkite bazilikus, apšlakstykite aliejumi. Pabarstykite smulkintu česnaku, druska, pipirais, išmaišykite. Pašaukite į orkaitę 30-40 minučių, tada sudėkite alyvuoges ir kaparėlius. Įdarą padalykite į 3 porcijas.
Žingsnis 3
Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Puode sumaišykite miltus ir ištirpintą sviestą, supilkite pieną, įdėkite lauro lapą, muskatą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Nuolat maišydami virkite, kol sutirštės, ant vidutinės ugnies. Tada sumažinkite ugnį ir virkite 2 minutes. Supilkite 3 valgomuosius šaukštus parmezano ir išmaišykite. Padažą padalykite į 4 porcijas.
Žingsnis 4
Suformuokite lazaniją ir iškepkite. Į formą supilkite šiek tiek padažo, paskleiskite dalį įdaro. Ant lazanijos lakštų pabarstykite 1/3 mocarelos. Procedūrą kartokite, kol produktai bus baigti, viršutinis sluoksnis turėtų būti padažas. Pabarstykite likusiu parmezanu ir siųskite į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę 25-30 minučių.
Kategorijos