Lazanija su parmezanu, vištiena ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Lazanija su parmezanu, vištiena ir grybais

Lasagne yra labai populiarus itališkas pyragas. Jo sudedamosios dalys yra makaronų lakštai, bešamelio padažas ir įdaras. Patiekalas gaminamas sluoksniais, kurie išdėstomi tam tikra tvarka. Patiekalo skonis labai priklauso nuo įdaro. Pagamintas pagal šį receptą, jis būna ypatingas - minkštas, sotus ir aromatingas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Lazanija su parmezanu, vištiena ir grybais Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūną, morką ir česnaką. Tada sudėkite maltą vištienos filė ir kepkite kartu dar apie 5 minutes, minkydami mėsą šakute, kad ji taptų trupinėta ir nebūtų gremėzdiška. Nenuimdami keptuvės nuo ugnies, supilkite sultinį ir vyną ir pavirkite mišinį 5 minutes. Į daržoves ir mėsą sudėkite grybus, pomidorų padažą, druską, pipirus ir bazilikus, išmaišykite ir troškinkite dar 25-30 minučių.

Žingsnis 2

Lazanija su parmezanu, vištiena ir grybais Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Sviestą ištirpinkite puode ant silpnos ugnies. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite su sviestu. Tada nedidelėmis srovėmis supilkite pieną, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų. Padažą virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Jis turi šiek tiek sutirštėti ir būti vientisas.

Žingsnis 3

Lazanija su parmezanu, vištiena ir grybais Žingsnis 3
Ant formos dugno sluoksniuokite mėsą, grybus ir daržoves, tada lazanijos lakštus, apipilkite bešamelio padažu ir pabarstykite parmezanu. Taip pat kaitaliokite sluoksnius, kol pripildysite formą. Paskutiniai sluoksniai turėtų būti lazanijos lakštai su padažu ir parmezanu. Kepkite orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, antrieji patiekalai iš miltų, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, pomidorų sezonas, česnakų sezonas, lazanija, receptų knyga, naminė lazanija

Kategorijos