Publikavimo data: 2025-08-17
Lazanija su parmezanu, vištiena ir grybais
Lasagne yra labai populiarus itališkas pyragas. Jo sudedamosios dalys yra makaronų lakštai, bešamelio padažas ir įdaras. Patiekalas gaminamas sluoksniais, kurie išdėstomi tam tikra tvarka. Patiekalo skonis labai priklauso nuo įdaro. Pagamintas pagal šį receptą, jis būna ypatingas - minkštas, sotus ir aromatingas.
Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūną, morką ir česnaką. Tada sudėkite maltą vištienos filė ir kepkite kartu dar apie 5 minutes, minkydami mėsą šakute, kad ji taptų trupinėta ir nebūtų gremėzdiška. Nenuimdami keptuvės nuo ugnies, supilkite sultinį ir vyną ir pavirkite mišinį 5 minutes. Į daržoves ir mėsą sudėkite grybus, pomidorų padažą, druską, pipirus ir bazilikus, išmaišykite ir troškinkite dar 25-30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Sviestą ištirpinkite puode ant silpnos ugnies. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite su sviestu. Tada nedidelėmis srovėmis supilkite pieną, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų. Padažą virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Jis turi šiek tiek sutirštėti ir būti vientisas.
Žingsnis 3
Ant formos dugno sluoksniuokite mėsą, grybus ir daržoves, tada lazanijos lakštus, apipilkite bešamelio padažu ir pabarstykite parmezanu. Taip pat kaitaliokite sluoksnius, kol pripildysite formą. Paskutiniai sluoksniai turėtų būti lazanijos lakštai su padažu ir parmezanu. Kepkite orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos