Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su pienu
Sunku rasti žmogų, kuris būtų abejingas itališkai virtuvei, o sluoksniuota lazanija išpopuliarėjo visame pasaulyje. Klasikiniuose lazanijos receptuose paprastai būna 6 sluoksniai, tačiau jų gali būti daugiau arba mažiau, priklausomai nuo svečių skaičiaus ir formos dydžio. Ypatingo švelnumo lazanijai suteikia bešamelio padažas, kuris ruošiamas pieno pagrindu. Jis švelniai įsigeria į mėsos įdarą ir padaro lazaniją sultingą ir sultingą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, druską ir pipirus ir išmaišykite. Toliau kepkite ant vidutinės ugnies. Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį ir supilkite į maltą mėsą. Sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, provanso žoleles ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite, kol išgaruos pusė skysčio.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite joje sviestą, tada suberkite miltus ir išmaišykite. Virkite 2-3 minutes, nuolat maišydami plakikliu. Plona srovele supilkite pieną, nenustodami maišyti keptuvės turinio. Stebėkite, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirinkite padažą, sumažinkite ugnį ir virkite, kol sutirštės. Pagardinkite druska ir muskato riešutu, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite lazaniją. Ištepkite formos dugną bešamelio padažu ir sudėkite makaronų lakštus. Ant viršaus uždėkite nedidelį kiekį mėsos įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždenkite lazanijos lakštais. Pakartokite visus veiksmus. Paskutiniai sluoksniai - bešamelio padažas ir tarkuotas sūris. Įdėkite lazanijos formą į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos