Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su pomidorais
Milijonai žmonių visame pasaulyje lazaniją vadina savo mėgstamiausiu patiekalu. Pavyzdžiui, garsus amerikiečių krepšininkas LeBronas Jamesas mėgsta lazaniją, nors tai nėra dietinis patiekalas. Tai gali suprasti ir kitas gerbėjas - katinas Garfildas iš to paties pavadinimo filmo, kuris neįsivaizduoja savo gyvenimo be gardžios lazanijos. Jei saikingai valgysite tam tikrą kiekį šio itališko patiekalo, galėsite išlaikyti ir liekną figūrą, ir gerą nuotaiką.
Žingsnis 1
Troškinkite pomidorus. Keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūną ir česnaką, kol taps auksiniai, tada sudėkite pomidorus, žaliuosius svogūnus, druską, pipirus ir troškinkite uždengę maždaug 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir supilkite pieną. Nuolat maišydami virkite, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite lazaniją. Į kepimo indą sudėkite lazanijos lakštus, ant viršaus uždėkite pusę troškintų pomidorų. Tada sudėkite pusę karbonado, pusę padažo ir pabarstykite puse sūrio. Tada sluoksniuokite lazanijos lakštus, likusius troškintus pomidorus, karbonadą, padažą ir pabarstykite puse likusio sūrio. Pabaigai išdėliokite lazanijos lakštus ir pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite lazaniją 30-35 minutes, kol susidarys sūrio plutelė.
Kategorijos