Lazanija su pomidorų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lazanija su pomidorų padažu

Kad pajustumėte itališką atmosferą, nebūtina pirkti bilietų į Romą - galite tiesiog pasigaminti lazaniją. Kad sutrumpintumėte gaminimo laiką, įsigykite paruoštus lazanijos lakštus, kurių nereikia virti. Italai įdarui dažniausiai naudoja jautieną, o dėliodami sluoksnius maltą mėsą apibarsto parmezanu ar kitu kietuoju sūriu. Mėsą galima troškinti su pomidorais arba pomidorų pasta, arba pomidorų padažą gaminti atskirai, kaip šiame lazanijos variante.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su pomidorų padažu Žingsnis 1
Paruoškite pomidorų padažą. Supilkite pomidorų sultis į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite, kol sutirštės, 10-15 minučių. Sudėkite džiovintus bazilikus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Lazanija su pomidorų padažu Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, supilkite augalinį aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite maltą jautieną ir išmaišykite. Troškinkite po uždengtu dangčiu 3-5 minutes, tada sudėkite smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Išmaišykite, troškinkite dar 2 minutes ir išjunkite ugnį.

Žingsnis 3

Lazanija su pomidorų padažu Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Į formą sudėkite lazanijos lakštus, juos tolygiai aptepkite pomidorų padažu, ant viršaus uždėkite sluoksnį maltos mėsos ir tarkuoto sūrio. Produktus kaitaliokite, kol jie baigsis. Paskutinį sluoksnį pabarstykite sūriu ir užpilkite likusiu pomidorų padažu. Dėkite lazaniją į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos