Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su pomidorų padažu
Kad pajustumėte itališką atmosferą, nebūtina pirkti bilietų į Romą - galite tiesiog pasigaminti lazaniją. Kad sutrumpintumėte gaminimo laiką, įsigykite paruoštus lazanijos lakštus, kurių nereikia virti. Italai įdarui dažniausiai naudoja jautieną, o dėliodami sluoksnius maltą mėsą apibarsto parmezanu ar kitu kietuoju sūriu. Mėsą galima troškinti su pomidorais arba pomidorų pasta, arba pomidorų padažą gaminti atskirai, kaip šiame lazanijos variante.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorų padažą. Supilkite pomidorų sultis į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite, kol sutirštės, 10-15 minučių. Sudėkite džiovintus bazilikus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, supilkite augalinį aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite maltą jautieną ir išmaišykite. Troškinkite po uždengtu dangčiu 3-5 minutes, tada sudėkite smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Išmaišykite, troškinkite dar 2 minutes ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Į formą sudėkite lazanijos lakštus, juos tolygiai aptepkite pomidorų padažu, ant viršaus uždėkite sluoksnį maltos mėsos ir tarkuoto sūrio. Produktus kaitaliokite, kol jie baigsis. Paskutinį sluoksnį pabarstykite sūriu ir užpilkite likusiu pomidorų padažu. Dėkite lazaniją į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos