Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su pomidorų pasta
Pasak pačių italų, geriausia lazanija gaminama mažuose kaimo ūkiuose ir kavinėse. Paragavę šio tradicinio patiekalo jaukiuose šeimos restoranuose, kaskart galėsite iš naujo atrasti jo skonį, nes skirtinguose regionuose ir skirtingose šeimose italai mėgsta dėti skirtingų rūšių sūrio: mocarelos arba rikotos, įvairių proporcijų ir rūšių maltos mėsos, jūros gėrybių, keptų daržovių: raudonųjų paprikų, svogūnų, cukinijų, baklažanų, špinatų ir pesto padažo. Lazanija patiekiama karšta, papuošta bazilikų lapeliais ar kitomis žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kepkite faršą augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 10 minučių. Atskirai apkepkite papriką, svogūną ir česnaką. Sumaišykite su faršu. Išvirkite pomidorus, pašalinkite odelę ir sutrinkite juos trintuvu. Į faršą sudėkite pomidorų tyrę, pomidorų padažą, kečupą, druską, cukrų, vyno actą ir bazilikus. Virkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite lazaniją. Lazanijos lakštus virkite 5 minutes. Ant formos dugno sudėkite lazanijos lakštus, tolygiai paskirstykite pusę įdaro ir pusę tarkuotos mocarelos. Sluoksnius pakartokite. Paskutinis sluoksnis - tarkuotas parmezanas. Uždenkite formą folija ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Kategorijos