Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su vištiena ir žiediniais kopūstais
Lazanija su vištiena - tai greitas ir paprastas lengvo ir sveiko troškinio receptas. Kad virtuvėje sugaištumėte kuo mažiau laiko, galite naudoti paruoštus lazanijos lakštus. Jei naudosite visą paukštį, jį reikėtų iš anksto išvirti su lauro lapais ir pipirų grūdeliais. Į faršą galite įdėti daržovių ir žolelių - špinatų, cukinijų arba žiedinių kopūstų. Klasikiniuose receptuose naudojami 6 lazanijos lakštai, tačiau lakštų skaičių galite keisti priklausomai nuo formos dydžio ir reikalingų porcijų skaičiaus.
Žingsnis 1
Paruoškite žiedinius kopūstus. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, šiek tiek pasūdykite, sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus ir virkite 3-4 minutes. Išmeskite į sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Sūrį padalykite į dvi dalis ir pusę atidėkite į šalį. Į parmezaną įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Supilkite pusę pieno ir grietinėlės, dar kartą išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dalimis supilkite miltus ir kepkite, kol lengvai karamelizuosis. Nuolat maišydami supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol pradės tirštėti, tada supilkite sūrio ir kiaušinių mišinį. Išmaišykite ir virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Formos dugną patepkite trupučiu padažo. Sudėkite sluoksnį lazanijos lakštų. Uždėkite sluoksnį vištienos filė, paskleiskite kopūstus ir visas česnako skilteles. Užpilkite padažu. Procedūrą kartokite, kol sunaudosite visus produktus. Viršutinį kepimo lakštų sluoksnį pabarstykite likusiu sūriu. Uždenkite folija, siųskite į įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Kategorijos