Publikavimo data: 2025-08-20
Lengva šavarma su vištienos filė ir daržovėmis
Šavarma yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų greitojo maisto restoranuose. Ją patogu pasiimti su savimi ir valgyti nenaudojant stalo įrankių. Ruošiant šaurmą, daržovės su prieskoniais ir mėsa suvyniojamos į pitos duoną. Įdaras priklauso nuo asmeninių pageidavimų.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę išilgai supjaustykite plonomis plokštelėmis. Pasūdykite, papipirinkite ir įtrinkite filė prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite filė, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Pomidorus supjaustykite apskritimais, kuriuos perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Česnakus išspauskite per presą. Dabar dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus: papriką, grietinę, majonezą, česnaką ir druską.
Žingsnis 4
Susmulkinkite kopūstus. Tada 1/3 pitos nuo kraštų aptepkite padažu ir ant viršaus uždėkite susmulkintus kopūstus.
Žingsnis 5
Ant kopūstų sudėkite korėjietiškas morkas. Tada sudėkite vištienos gabalėlius, marinuotus agurkus, pomidorus ir galiausiai viską užpilkite trupučiu padažo.
Žingsnis 6
Suvyniokite įdarytą pitą į tvirtą ritinį. Dėkite gabalėlį siūle žemyn ant įkaitintos sausos keptuvės ir lengvai prispauskite mentele. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos