Publikavimo data: 2025-08-20
Lengvai sūdyti upėtakių ikrai
Pagal šį receptą gaunami puikūs raudonieji ikrai, kurių negalima lyginti su parduotuvėje pirktais ikrais. Išbandykite, nesigailėsite!
Žingsnis 1
Imame šviežių upėtakių ikrų.
Žingsnis 2
Į verdantį karštą vandenį įberkite 3 valgomuosius šaukštus druskos, sudėkite ikrus, palikite 10 minučių, gerai suplakite plaktuvu, kad pašalintumėte visas plėveles. Gerai nuplaukite tekančiu vandeniu. Tada perkelkite į sūrymą (1 litras vandens, 2 šaukštai druskos ir 1 šaukštas cukraus). Palaukite 15 minučių. Išmeskite ant durtuvo.
Žingsnis 3
Padėkite jį ant lėkštės. Ikrai paruošti!
Kategorijos