Lengvai sūdyti upėtakių ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Lengvai sūdyti upėtakių ikrai

Pagal šį receptą gaunami puikūs raudonieji ikrai, kurių negalima lyginti su parduotuvėje pirktais ikrais. Išbandykite, nesigailėsite!
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Lengvai sūdyti upėtakių ikrai Žingsnis 1
Imame šviežių upėtakių ikrų.

Žingsnis 2

Lengvai sūdyti upėtakių ikrai Žingsnis 2
Į verdantį karštą vandenį įberkite 3 valgomuosius šaukštus druskos, sudėkite ikrus, palikite 10 minučių, gerai suplakite plaktuvu, kad pašalintumėte visas plėveles. Gerai nuplaukite tekančiu vandeniu. Tada perkelkite į sūrymą (1 litras vandens, 2 šaukštai druskos ir 1 šaukštas cukraus). Palaukite 15 minučių. Išmeskite ant durtuvo.

Žingsnis 3

Lengvai sūdyti upėtakių ikrai Žingsnis 3
Padėkite jį ant lėkštės. Ikrai paruošti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, jūros gėrybių užkandžiai, naujametiniai užkandžiai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, užkandžiai su česnakais

Kategorijos