Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvas bagetės receptas
Tradicinis prancūziškos duonos gaminimas yra gana ilgas procesas: raugo gamyba, trigubas tešlos užminkymas, formavimas ir kepimas. Yra lengvesnių bagetės gaminimo būdų, kurie užtrunka šiek tiek daugiau nei valandą. Norint greitai paruošti raugą, naudojamos aktyviosios mielės. O kad tešla greitai pakiltų, ją trumpam įdėkite į mikrobangų krosnelę. Bagetę reikia kepti orkaitėje naudojant garų vonelę, t. y. orkaitės dugne pastatyti indą su vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Paimkite dubenį su persijotais miltais, suberkite cukrų, druską, mieles ir viską išmaišykite. Sudėkite pipirų gabaliukus, išmaišykite. Supilkite pašildytą vandenį. Kai skystis įsigers, supilkite augalinį aliejų, greitai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele. Mikrobangų krosnelėje pašildykite pusę puodelio vandens, tada įdėkite dubenį su tešla ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Formuokite gaminius. Padalykite tešlą į dvi dalis. Ištieskite ir iškočiokite ant stalo, kad gautųsi pailga forma. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių. Tada pabarstykite jas miltais ir padarykite kelis įstrižus įpjovimus. Įjunkite orkaitę iki 195 laipsnių temperatūros, naudodami indą su skysčiu sukurkite garų vonelę. Įkaitusią kepimo skardą 15 minučių padėkite ant vidurinės orkaitės lentynos.
Kategorijos