Lengvas ir švelnus grybų paštetas su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Lengvas ir švelnus grybų paštetas su varške

Lengvas ir subtilus grybų paštetas su varške yra labai populiarus prancūzų virtuvės užkandis. Neturtingi prancūzai pastebėjo, kad ančių kepenėlės gerai sutrupėja ir virsta užtepėle. Jie nusprendė pabandyti į šią užtepėlę įdėti keptų daržovių ir grybų. Tuomet jie turėjo naują patiekalą, kuris buvo patiekiamas brangiuose namuose. Vėliau jie pradėjo gaminti paštetą ne tik iš mėsos, bet ir iš varškės arba tik iš daržovių.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Lengvas ir švelnus grybų paštetas su varške Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais. Svogūnus pakepinkite ant vidutinės ugnies, tada pasūdykite, sudėkite grybus ir troškinkite 4 minutes.

Žingsnis 2

Lengvas ir švelnus grybų paštetas su varške Žingsnis 2
Varškę, pakepintus grybus su svogūnais ir aliejų sudėkite į blenderio puodelį ir pagal skonį įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paštetai, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, daržovių ir grybų paštetai, vaizdo įrašo receptas, be įprastų alergenų, receptų knyga, grybų paštetai

Kategorijos