Publikavimo data: 2025-08-20
Lengvas ir švelnus grybų paštetas su varške
Lengvas ir subtilus grybų paštetas su varške yra labai populiarus prancūzų virtuvės užkandis. Neturtingi prancūzai pastebėjo, kad ančių kepenėlės gerai sutrupėja ir virsta užtepėle. Jie nusprendė pabandyti į šią užtepėlę įdėti keptų daržovių ir grybų. Tuomet jie turėjo naują patiekalą, kuris buvo patiekiamas brangiuose namuose. Vėliau jie pradėjo gaminti paštetą ne tik iš mėsos, bet ir iš varškės arba tik iš daržovių.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais. Svogūnus pakepinkite ant vidutinės ugnies, tada pasūdykite, sudėkite grybus ir troškinkite 4 minutes.
Žingsnis 2
Varškę, pakepintus grybus su svogūnais ir aliejų sudėkite į blenderio puodelį ir pagal skonį įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Kategorijos