Publikavimo data: 2025-08-17
Lengvas midijų užkandis
Viduržemio jūros regiono salotos iš ne visai įprastų produktų padarys įspūdį ant bet kokio šventinio stalo. Salierai kartu su midijomis suteikia pikantišką skonį ir aromatą. Salotas labai paprasta paruošti, jos neužims daug laiko. Tinkamai paruošus midijas, gerai išvirus vandenyje ir įpylus šiek tiek sauso vyno arba citrinos sulčių, jos įgaus ypatingą aromatą ir skonį. Jūros gėrybės puikiai dera su daržovėmis. Jose yra daugiau baltymų nei žuvyje ir jautienoje.
Žingsnis 1
Nuluptą česnaką smulkiai sukapokite ant pjaustymo lentelės. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite česnaką. Kepkite, kol česnakai taps kvapnūs.
Žingsnis 2
Pakepinę česnaką, jį išimkite ir į tą patį aliejų sudėkite midijas. Kepkite jas ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Į midijas sudėkite smulkiai supjaustytą salierą. Kepkite dar 5 minutes, kol išvirs.
Žingsnis 3
Iškepę midijas ir salierus, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite jiems atvėsti. Sudėkite midijas ir salierus į lėkštę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos