Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvas plovas
Šį senovinį patiekalą mėgsta visi, ir visi atiduoda pagarbą puikiam skonių ir tekstūrų deriniui. Ne veltui plovas vadinamas Rytų virtuvės karaliumi. Tačiau jį sunku įtraukti į kasdienę šeimos mitybą, nes tradicinis plovas yra labai kaloringas patiekalas. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti lengvą plovo versiją su įprasta vištienos filė. Išlaikoma klasikinė šio rytietiško patiekalo gaminimo technologija.
Žingsnis 1
Iš anksto išmirkytus ryžius gerai nuplaukite. Toliau skalaukite, kol vanduo taps skaidrus. Taip ryžiai taps trupūs. Išplautus ryžius suberkite į sietelį ir leiskite jiems gerai nusausėti.
Žingsnis 2
Paruoštą vištieną supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) kubeliais. Sudėkite vištieną į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant didelės ugnies 3 minutes, nuolat maišydami mediniu šaukštu.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, o morkas - pusės centimetro storio griežinėliais. Sudėkite daržoves į keptuvę su mėsa ir troškinkite, kol suminkštės. Įberkite druskos ir prieskonių ir gerai išmaišykite. Įpilkite į keptuvę stiklinę verdančio vandens, kad vanduo apsemtų mėsą. Įdėkite paruoštą česnako galvutę. Atkreipkite dėmesį, kad galvutė dedama visa, česnako lupti ir pjaustyti nereikia. Troškinkite ant vidutinės ugnies 25 minutes.
Žingsnis 4
Ant mėsos pabarstykite paruoštus ryžius ir išlyginkite juos. Keptuvės turinio nemaišykite. Užpilkite verdančiu vandeniu, vandens lygis turi būti 1 cm virš ryžių. Sandariai uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.
Kategorijos