Lengvas plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lengvas plovas

Šį senovinį patiekalą mėgsta visi, ir visi atiduoda pagarbą puikiam skonių ir tekstūrų deriniui. Ne veltui plovas vadinamas Rytų virtuvės karaliumi. Tačiau jį sunku įtraukti į kasdienę šeimos mitybą, nes tradicinis plovas yra labai kaloringas patiekalas. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti lengvą plovo versiją su įprasta vištienos filė. Išlaikoma klasikinė šio rytietiško patiekalo gaminimo technologija.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
237 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvas plovas Žingsnis 1
Iš anksto išmirkytus ryžius gerai nuplaukite. Toliau skalaukite, kol vanduo taps skaidrus. Taip ryžiai taps trupūs. Išplautus ryžius suberkite į sietelį ir leiskite jiems gerai nusausėti.

Žingsnis 2

Lengvas plovas Žingsnis 2
Paruoštą vištieną supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) kubeliais. Sudėkite vištieną į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant didelės ugnies 3 minutes, nuolat maišydami mediniu šaukštu.

Žingsnis 3

Lengvas plovas Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, o morkas - pusės centimetro storio griežinėliais. Sudėkite daržoves į keptuvę su mėsa ir troškinkite, kol suminkštės. Įberkite druskos ir prieskonių ir gerai išmaišykite. Įpilkite į keptuvę stiklinę verdančio vandens, kad vanduo apsemtų mėsą. Įdėkite paruoštą česnako galvutę. Atkreipkite dėmesį, kad galvutė dedama visa, česnako lupti ir pjaustyti nereikia. Troškinkite ant vidutinės ugnies 25 minutes.

Žingsnis 4

Lengvas plovas Žingsnis 4
Ant mėsos pabarstykite paruoštus ryžius ir išlyginkite juos. Keptuvės turinio nemaišykite. Užpilkite verdančiu vandeniu, vandens lygis turi būti 1 cm virš ryžių. Sandariai uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos