Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvas plovo receptas su mėsa
Tikrasis uzbekiškas plovas gaminamas iš avienos, bet jei jos nėra, galite naudoti kiaulieną, vištieną ar kalakutieną. Su kiekvienos rūšies mėsa plovas bus savaip skanus. Ryžiai turi būti ilgagrūdžiai, naudojant apvalius ryžius plovas gali pasirodyti ne toks trapus, ricinos gali sulipti.
Žingsnis 1
Kepkite mėsą ant didelės ugnies 10-15 minučių. Sudėkite svogūnus, kepkite dar 5 minutes, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 3-5 minutes. Įberkite plovo prieskonių ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 2
Katile sumaišykite ryžius ir keptą mėsą su mėsa, į ryžius įmeskite neluptas česnako skilteles. Užpilkite vandeniu, kad jis apsemtų ryžius 1,5 cm. Pastatykite ant vidutinio kaitrumo viryklės, užvirus troškinkite po dangčiu 20 minučių. Pabaigoje atsargiai pamaišykite.
Kategorijos