Lengvas raudonosios ir baltosios žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Lengvas raudonosios ir baltosios žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis

Lengvas raudonos ir baltos žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis yra daugiau nei 500 metų senumo prancūziškas patiekalas. Yra daug įvairių terino receptų. Jis gaminamas iš mėsos, žvėrienos, žuvies, daržovių, vaisių. Iš pradžių šis patiekalas buvo gaminamas prancūzų vergams ir darbininkams, o vėliau pradėtas patiekti prestižiniuose ir garsiuose restoranuose visame pasaulyje. Kad patiekalas įgautų subtilų ir neįprastą skonį, į jį dedama sūrio, alyvuogių, įvairių prieskonių.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Lengvas raudonosios ir baltosios žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis Žingsnis 1
Supjaustytą žuvį sudėkite į gilius indus ir pagal skonį įberkite prieskonių. Keptuvėje įkaitinkite 130 g sviesto ir į jį įspausdami įspauskite česnaką. Kepkite 3 minutes.

Žingsnis 2

Lengvas raudonosios ir baltosios žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir sudėkite jas į keptuvę su aliejumi, viską troškinkite 10 minučių. Tada leiskite atvėsti. Į atvėsusią grietinėlę sudėkite parmezaną ir išmaišykite. Supjaustykite alyvuoges griežinėliais.

Žingsnis 3

Lengvas raudonosios ir baltosios žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sluoksniuokite saida filė, sūrio mišinį, lašišos filė, sūrio mišinį, alyvuoges, sūrio mišinį ir ant viršaus užberkite dar sūrio. Kepkite orkaitėje ne ilgiau kaip valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos