Publikavimo data: 2025-08-18
Lengvas raudonosios ir baltosios žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis
Lengvas raudonos ir baltos žuvies terinas su parmezanu ir alyvuogėmis yra daugiau nei 500 metų senumo prancūziškas patiekalas. Yra daug įvairių terino receptų. Jis gaminamas iš mėsos, žvėrienos, žuvies, daržovių, vaisių. Iš pradžių šis patiekalas buvo gaminamas prancūzų vergams ir darbininkams, o vėliau pradėtas patiekti prestižiniuose ir garsiuose restoranuose visame pasaulyje. Kad patiekalas įgautų subtilų ir neįprastą skonį, į jį dedama sūrio, alyvuogių, įvairių prieskonių.
Žingsnis 1
Supjaustytą žuvį sudėkite į gilius indus ir pagal skonį įberkite prieskonių. Keptuvėje įkaitinkite 130 g sviesto ir į jį įspausdami įspauskite česnaką. Kepkite 3 minutes.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir sudėkite jas į keptuvę su aliejumi, viską troškinkite 10 minučių. Tada leiskite atvėsti. Į atvėsusią grietinėlę sudėkite parmezaną ir išmaišykite. Supjaustykite alyvuoges griežinėliais.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sluoksniuokite saida filė, sūrio mišinį, lašišos filė, sūrio mišinį, alyvuoges, sūrio mišinį ir ant viršaus užberkite dar sūrio. Kepkite orkaitėje ne ilgiau kaip valandą.
Kategorijos