Publikavimo data: 2024-06-23
Lengvas šaltibarščių receptas
Yra žinoma, kad pagaminti šaltkrepšį nėra greitas ir lengvas dalykas. Mėsą reikia virti kelias valandas, o paskui ilgai laukti, kol šaltibarščiai sukietės. Tačiau yra keletas būdų, kaip šį procesą padaryti lengvesnį ir greitesnį. Pirma, vietoj kiaulienos galite naudoti vištieną, antra, sukietėti padės želatina. Dėl į kolūkiečių sudėtį įtrauktos vištienos gaunasi dar dietingesnis nei iš kiaulienos ar jautienos. Šis nesudėtingas receptas patiks visiems virėjams, kuriems trūksta laisvo laiko.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Vištienos gabalėlius užpilkite puse vandens, užvirinkite ant didelės ugnies, nukoškite sultinį ir gerai nuplaukite vištieną. Mėsą užpilkite dar 1 l vandens, vėl užvirinkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį iki mažos, pasūdykite ir virkite 30 min. Į sultinį sudėkite neluptas morkas ir virkite dar 30 minučių. Vištieną ir sultinį atvėsinkite atskirai.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščiams skirtus ingredientus. Perkoškite sultinį. Visą želatiną ištirpinkite pusėje puodelio atvėsusio sultinio ir palikite 10 minučių išbrinkti. Į likusį sultinį įberkite česnako ir juodųjų pipirų ir išmaišykite. Nulupkite virtas morkas ir plonai supjaustykite apskritimais arba griežinėliais. Šiek tiek pašildykite sultinį ir želatiną, kad ištirptų visa želatina, ir sumaišykite su likusiu sultiniu.
Kategorijos