Lengvas terinas su burokėliais ir varškės sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Lengvas terinas su burokėliais ir varškės sūriu

Terinas - prancūziškas patiekalas, kurio istorija siekia XIX amžių. Tai šaltas užkandis iš paukštienos, žuvies, mėsos, daržovių, sūrio, vaisių ir varškės. Patiekalas gali būti ir kasdienis, ir šventinis, viskas priklauso nuo pasirinktų ingredientų. Burokėliai yra tradicinė rusiška šakniavaisinė daržovė, kurioje gausu vitaminų ir mikroelementų. Paruoštas iš burokėlių ir varškės terinas gaunasi švelnus, sveikas ir sotus.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Lengvas terinas su burokėliais ir varškės sūriu Žingsnis 1
Išvirusius burokėlius atvėsinkite ir aštriu peiliu arba daržovių skustuvu atsargiai nulupkite odelę. Ant pjaustymo lentelės burokėlius supjaustykite mažais, iki vieno centimetro storio apskritimais.

Žingsnis 2

Lengvas terinas su burokėliais ir varškės sūriu Žingsnis 2
Varškę šaukštu sudėkite į patogų gilų dubenį. Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį citrinos žievelės, itališkų žolelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Varškės masę gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Lengvas terinas su burokėliais ir varškės sūriu Žingsnis 3
Ant pjaustymo lentelės suformuokite nedidelius terinus. Ant burokėlio griežinėlio užtepkite varškės mišinio, uždenkite kitu griežinėliu ir sutepkite viršų. Turėtų susidaryti 4 sluoksniai. Viršų padarykite iš varškės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos