Publikavimo data: 2025-08-20
Lengvas terinas su burokėliais ir varškės sūriu
Terinas - prancūziškas patiekalas, kurio istorija siekia XIX amžių. Tai šaltas užkandis iš paukštienos, žuvies, mėsos, daržovių, sūrio, vaisių ir varškės. Patiekalas gali būti ir kasdienis, ir šventinis, viskas priklauso nuo pasirinktų ingredientų. Burokėliai yra tradicinė rusiška šakniavaisinė daržovė, kurioje gausu vitaminų ir mikroelementų. Paruoštas iš burokėlių ir varškės terinas gaunasi švelnus, sveikas ir sotus.
Žingsnis 1
Išvirusius burokėlius atvėsinkite ir aštriu peiliu arba daržovių skustuvu atsargiai nulupkite odelę. Ant pjaustymo lentelės burokėlius supjaustykite mažais, iki vieno centimetro storio apskritimais.
Žingsnis 2
Varškę šaukštu sudėkite į patogų gilų dubenį. Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį citrinos žievelės, itališkų žolelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Varškės masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Ant pjaustymo lentelės suformuokite nedidelius terinus. Ant burokėlio griežinėlio užtepkite varškės mišinio, uždenkite kitu griežinėliu ir sutepkite viršų. Turėtų susidaryti 4 sluoksniai. Viršų padarykite iš varškės.
Kategorijos