Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvas troškinys su bryndza
Troškinys yra labai paplitęs ir lengvai pagaminamas patiekalas. Jis ruošiamas visur, kaip ingredientus pasirenkant pačius įvairiausius tradicinės virtuvės produktus. Tačiau šio patiekalo nesiejame su žodžiu "lengva". Pagal mūsų receptą galėsite paruošti kuo lengvesnį troškinį dėl pagrindinio ingrediento: cukinija turi neigiamą kalorijų skaičių.
Žingsnis 1
Paruoštą cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir išmaišykite. Palikite 5 minutes, tada nusausinkite, kad nuvarvėtų skystis. Perkelkite į dubenį. Sudėkite kiaušinius ir manų kruopas. Palikite 5 minutėms, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų.
Žingsnis 2
Bryndzą supjaustykite vidutinio dydžio (iki 2 cm) kubeliais. Česnaką supjaustykite mažais kubeliais. Paruoštus krapus smulkiai supjaustykite aštriu peiliu. Sujunkite abu paruoštus mišinius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sausą kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Sudėkite cukinijų tešlą ir tolygiai paskirstykite, išlyginkite paviršių. Sumaišykite kečupą ir grietinę, šiuo mišiniu aptepkite tešlą. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 4
Įdėkite formą į įkaitintą iki 160 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių. Sūris turi būti lengvai parudavęs. Išjungę orkaitę, palikite apkepą dar dešimčiai minučių. Per tą laiką jis nespės atvėsti, o tekstūra bus tirštesnė ir lengviau pjaustoma.
Kategorijos