Publikavimo data: 2024-10-15
Lengvas užkandis iš brinzos, žolelių ir česnakų
Skanus užkandis su brinza, sviestu, česnakais ir žolelėmis. Jūsų svečiai bus sužavėti šiuo iš pažiūros paprastu, bet kartu nerealiai skaniu užkandžiu. Padažui galite naudoti ne majonezą, o grietinę arba natūralų jogurtą, tokią užtepėlę skrebučiams reikėtų pagal skonį pasūdyti ir pagardinti pipirais. Duonos įdaro proporcijas reikėtų nustatyti pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Bryndzą sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite šakute. Į susmulkintą bryndzą sudėkite minkštą sviestą, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į paruoštą masę įpilkite 5 valgomuosius šaukštus majonezo, išmaišykite.
Žingsnis 2
Aštriu peiliu smulkiai supjaustykite nuplautus krapus ir petražoles, išspauskite česnaką, į paruoštą mišinį sudėkite supjaustytus krapus ir česnaką. Viską kruopščiai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Paruoštą įdarą galite tepti ant duonos, prieš tai paskrudintos su alyvuogių aliejumi arba keptos orkaitėje apie 3-5 minutes, arba tepti ant paruoštų skrebučių. Jį taip pat galite naudoti kaip įdarą pitos duonai ar blynams. Tačiau paruoštą įdarą ant duonos dėkite tik prieš pat patiekdami, kad duona nesuminkštėtų.
Kategorijos