Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvi ryžiai su kalakutiena
Ryžiai žmogui žinomi jau labai seniai, jie yra pagrindinė grūdinė kultūra daugumai pasaulio gyventojų. Per tūkstantmetę šios kultūros istoriją buvo sukurta šimtai jos gaminimo receptų: nuo pačių paprasčiausių iki egzotiškiausių. Mūsų pažįstamas ryžių su kalakutiena receptas yra tikrai skanus, sveikas ir naudingas patiekalas. To reikia šiuolaikinėms šeimininkėms, norinčioms į savo šeimos racioną įtraukti sveikus grūdinius produktus ir paversti juos naudingiausiais patiekalais.
Žingsnis 1
Paruoštą kalakutienos filė supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) kubeliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant ugnies pastatykite keptuvę, gerai įkaitinkite ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite mėsą ir kepkite ant didelės ugnies 10 minučių, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į mėsą ir kepkite 5 minutes, kol suminkštės. Morkas supjaustykite nedideliais šiaudeliais, sudėkite į keptuvę ir kepkite dar 8 minutes.
Žingsnis 3
Į puodą įpilkite 2 puodelius karšto vandens ir užvirinkite. Ryžius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir suberkite į keptuvę. Tolygiai paskleiskite, bet nemaišykite. Užvirinkite ir uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį. Troškinkite 10 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs. Prieš patiekdami išmaišykite.
Kategorijos