Publikavimo data: 2024-10-15
Lengvos cukinijų salotos su konservuota žuvimi
Daugelyje pasaulio virtuvių tunas naudojamas įvairiuose patiekaluose. Ši žuvis puikiai papildo ir suteikia ypatingą skonį, taip pat turi įvairių mikroelementų ir vitaminų, reikalingų mūsų organizmui. Kita vertus, cukinija yra neutralus pagrindas, o daržovės padaro salotas dar sveikesnes.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ryžius, užpilkite 600 ml vandens ir padėkite ant ugnies. Užvirus ryžius pagal skonį pasūdykite ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite pusę saulėgrąžų aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite cukiniją, tada pupeles ir kepkite dar 3 minutes. Sudėkite žaliuosius žirnelius, morkas ir saldžiąją papriką.
Žingsnis 3
Sumaišykite keptas daržoves su ryžiais. Nusunkite skystį iš tuno konservų skardinės. Į salotas įberkite smulkintų krapų ir žuvies. Išmaišykite. Salotas pagardinkite likusiu augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos