Publikavimo data: 2024-09-22
Lengvos lašišos "Nicoise" salotos
Šios salotos labai populiarios Prancūzijoje. Tai ne visai klasikinis receptas, tačiau dėl lašišos ir bulvių jos tampa skanesnės, sotesnės ir turtingesnės. Salotos "Nicoise" tiesiog žavi savo ryškia ir patrauklia išvaizda. Tai neabejotinai šventiniam stalui tinkamos salotos. Jų paruošimas neužima daug laiko, o jas paruošti gana paprasta.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, garstyčias, druską, žiupsnelį pipirų ir alyvuogių aliejų iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies virkite bulves apie 15-20 minučių. Tada 5 minutes pavirkite pupeles. Po to atvėsinkite jas šaltu vandeniu. Taip pat ant silpnos ugnies 10 minučių virkite lašišą.
Žingsnis 3
Salotų lapus suplėšykite nedideliais gabalėliais. Vištienos kiaušinius išvirkite kietai. Smulkiai supjaustykite svogūną. Šviežius pomidorus, kiaušinius ir bulves supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 4
Sumaišykite visus susmulkintus ingredientus, pupeles ir mažus lašišos gabalėlius. Supilkite iš anksto paruoštą padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos