Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvos salotos su krevetėmis, anakardžių riešutais ir grietinėlės sūriu
Krevetes mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai, ir ne veltui. Jos yra labai skanios ir sveikos, svarbiausia jas tinkamai paruošti. Pirmiausia krevetės nemėgsta pervirti. Verdančiame vandenyje pakanka 1-2 minutes palaikyti nuluptas krevetes ir 3-4 minutes neluptas. Vietoj įprastos druskos įberkite jūros druskos ir mėsos skonis bus intensyvesnis. Pabandykite pasigaminti salotų su krevetėmis, pridėję saldžių anakardžių riešutų - būsite maloniai nustebinti netikėto skonių derinio.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų lapus ir daržoves. Rankomis atsitiktinai suplėšykite žalumynus, avokadą supjaustykite kubeliais, agurką ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais ar skiltelėmis. Į salotų lėkštę pirmuoju sluoksniu sudėkite salotų žalumynus ir avokadą.
Žingsnis 2
Į puodą su verdančiu vandeniu įmeskite pipirus, lauro lapą ir 1 šaukštelį druskos, išvirkite krevetes. Krevetes atvėsinkite ir, jei jos nenuluptos, išimkite kaklelius iš kiautų. Jei krevetės labai didelės, supjaustykite jas atsitiktinai. Krevečių mėsą sudėkite į salotinę.
Žingsnis 3
Sudėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir agurkus. Atsargiai supjaustykite minkštą grietinėlės sūrį ir sudėkite į salotas. Paruoškite padažą iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir likusios druskos. Šiuo padažu apšlakstykite salotas. Baigiant ruošti įberkite anakardžių riešutų. Rinkitės tokius, kokius norite - žalius arba skrudintus.
Kategorijos