Publikavimo data: 2025-08-17
Lengvos salotos su krevetėmis ir daržovėmis
Krevetės labai naudingos tiems, kurie laikosi tinkamos mitybos principų ir siekia subalansuoti savo mitybą. Krevetėse gausu baltymų, fosforo, jose nėra riebalų. Be to, jas galima labai paprastai ir greitai paruošti trūkstant laiko. Salotoms su krevetėmis tinka beveik visos daržovės, tai gali būti žaliosios salotos, pomidorai ir saldžiosios paprikos. Kaip prieskoniai tinka šviežios žolelės, citrinos sultys ir sezamo lapai.
Žingsnis 1
Keptuvėje apkepkite kiaulienos lašinius, kad išsiskirtų šiek tiek riebalų, tada išimkite kepinius. Jų nebereikės. Į keptuvę su riebalais įmeskite krevetes ir kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, kol jos taps lengvai auksinės spalvos. Taip pašalinsite kartumo perteklių ir salotos taps švelnesnio skonio.
Žingsnis 3
Susmulkinkite daržoves ir išspauskite citrinos sultis. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, paprikas - kubeliais arba šiaudeliais, o žoleles smulkiai supjaustykite peiliu. Sudėkite visus produktus į didelį dubenį, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir išmaišykite.
Kategorijos