Publikavimo data: 2024-06-15
Lengvos salotos su lašiša ir avokadu
Lengvos salotos su lašiša ir avokadais puikiai papuoš bet kokį stalą - tiek vakarinį užkandį, tiek šventinę vakarienę. Salotos ne tik lengvos, bet ir sveikos, nes lašišoje gausu lengvai virškinamų baltymų, taip pat A, E ir B grupės vitaminų. Avokade taip pat yra daug vitaminų, tokių kaip A, E, C ir K. Šis vaisius turi daug mikroelementų, pavyzdžiui, fosforo ir kalio. Avokadai taip pat turi tonizuojamąjį poveikį nervų ir širdies bei kraujagyslių sistemoms.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Nulupkite avokadą ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat griežinėliais supjaustykite agurką ir papriką. Salotas stambiai supjaustykite arba suplėšykite rankomis. Lašišą supjaustykite 1x1x1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų ir garstyčias. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Salotų lapus sudėkite į gilaus dubens dugną. Apšlakstykite juos puse padažo.
Žingsnis 4
Sudėkite likusias daržoves ir žuvį ir salotas užpilkite kita puse padažo. Išmaišykite.
Kategorijos