Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvos salotos su menkės kepenėlėmis
Salotos su menkės kepenėlėmis būna lengvos ir švelnios. Jos puikiai atrodo ant šventinio stalo. Patiekalas gaunasi ryškus ir smulkus. Išdėliotos saulėgrąžos forma, salotos patraukia dėmesį ir pakelia nuotaiką. Patiekite salotas viename dideliame lėkštėje arba paruoškite jas porcijomis, naudodami mažus salotų žiedus. Tai suteiks patiekalui restorano išvaizdą.
Žingsnis 1
Nuplautas bulves virkite, kol suminkštės. Atskirame puode išvirkite kiaušinius. Patikrinkite bulves šakute arba peiliu, jos turi būti lengvai praduriamos. Išvirusias bulves sutarkuokite stambia tarka ant serviravimo lėkštės. Išdėliokite jas ratu. Viršų padenkite plonu majonezo tinkleliu.
Žingsnis 2
Išdėliotas bulves pabarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu. Jei pageidaujate, jo galima nedėti. Ant viršaus sudėkite menkės kepenėles.
Žingsnis 3
Nulupkite virtus, atvėsusius kiaušinius ir atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuokite ir sudėkite ant menkės, o ant viršaus užtepkite ploną majonezo sluoksnį. Viršų papuoškite trynių trupiniais. Tryniai turi uždengti visus ankstesnius sluoksnius.
Žingsnis 4
Majonezą paskirstykite tinkleliu. Į kiekvieną tinklelį įdėkite po pusę alyvuogės. Salotas papuoškite traškučiais, išdėliokite juos aplink perimetrą.
Kategorijos