Publikavimo data: 2024-03-30
Lenkiškos menkės
Nėra tikslios informacijos, kodėl menkė lenkų kalba vadinama būtent taip. Šis patiekalas nėra šios šalies nacionalinės virtuvės dalis. Greičiausiai koks nors nežinomas asmuo toliau aprašytą receptą išbandė Lenkijoje ir nusprendė, kad jis atkeliavo iš ten. Yra daugybė menkės gaminimo lenkiškai receptų. Juos vienija atlikimo paprastumas ir sodrus žuvies skonis su kreminiu kiaušinių padažu. Šviežia menkė turi skaidrias akis, raudonas žiaunas, vienodos spalvos ir nepažeistą odą.
Žingsnis 1
Išvirkite menkę. Į puodą įpilkite 1,5 l vandens, sudėkite nuluptas morkas ir svogūnus (sveikus), įdėkite lauro lapą, druskos ir juodųjų pipirų. Kai vanduo užvirs, sudėkite į puodą menkės gabalėlius. Sumažinkite ugnies stiprumą iki minimumo ir virkite žuvį 10-15 minučių. Išimkite menkę iš sultinio ir padėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Kol žuvis verda, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite šiek tiek žuvies sultinio. Sudėkite tarkuotus kiaušinius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Pereikite prie paskutinio menkės gaminimo lenkiškuoju būdu etapo. Sudėkite žuvies gabalėlius į keptuvę. Paskirstykite taip, kad padažas tolygiai padengtų menkę. Ant viršaus pabarstykite susmulkintų žolelių, išjunkite kaitlentę ir palikite patiekalą 4 minutėms.
Kategorijos