Publikavimo data: 2025-08-17
Lentiniai blyneliai ant vandens su bananais
Pasninko blynai ant vandens su bananais pasirodo labai skanūs ir kvapnūs. Šis blynų variantas yra gera alternatyva tradiciniams blynams su pienu. Dėl bananų, esančių tešlos sudėtyje, blyneliai tampa kvapnūs ir saldūs. O dėl bananų įdaro, pridėjus sezamo sėklų ir medaus, gausite apetitą žadinantį desertą. Prie tokių gavėnios blynų taip pat tiks įvairios uogienės, džiovinti vaisiai, saldus keptas moliūgas, uogos ir riešutai. Blynus su bananais galima patiekti pusryčiams arba kaip užkandį.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, pusę medaus, vaniliną, druską, alyvuogių aliejų ir pusę kokosų aliejaus. Gerai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų. Atskirame dubenyje šakute sutrinkite 3 bananus. Sudėkite bananus į tešlą ir išmaišykite. Leiskite tešlai pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite dalį blynų tešlos. Kai blynas paruduos, apverskite jį ir kepkite, kol taps auksinis. Tada blynus kepkite ant sausos keptuvės be aliejaus. Paruoštus blynus, kol jie karšti, aptepkite kokosų aliejumi.
Žingsnis 3
Likusius bananus nulupkite ir supjaustykite skersai nedideliu kampu. Ant vienos blyno pusės užtepkite bananų, o kitą pusę uždenkite įdaru.
Kategorijos