Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšiai lęšiai
Lęšiai puikiai tinka dietiniams, vegetariškiems valgiaraščiams, be to, lęšius galite gaminti ir gavėnios metu. Iš jų gaminami sotūs ir skanūs patiekalai. Pasninko lęšių receptui naudokite raudonuosius lęšius, šios veislės lęšių nereikia mirkyti, o gaminimo procesas labai paprastas. Pirkdami atkreipkite dėmesį į lęšių grūdus. Juose neturi būti pašalinių priemaišų, balto patino, pelėsio. Produktas turi būti vienodo dydžio ir spalvos, sausas ir nesulipęs.
Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Į puodą įpilkite šalto vandens, įberkite druskos ir supilkite lęšius. Užvirkite ir virkite dar 10 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 2-3 minutes pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite supjaustytus pomidorus ir moliūgą kartu su špinatais. Troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 10 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio. Pagardinkite druska, itališkomis žolelėmis ir pipirais.
Žingsnis 3
Sumaišykite daržoves su kruopomis. Sudėkite lęšius į daržovių troškinį, išmaišykite ir kelias minutes kaitinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos