Lęšiai su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Lęšiai su grybais

Lęšiai puikiai dera su grybais, daržovėmis ir mėsa. Verta paminėti, kad lęšiai su grybais yra lengvai virškinami. Tai skanūs ir liesi pietūs, kurie tinka ir vegetarams. Kadaise grybai buvo laikomi delikatesu. Dabar jie yra vieni prieinamiausių grybų, kurių už panašią kainą bet kuriuo metų laiku galima nusipirkti bet kuriame prekybos centre.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšiai su grybais Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Pastatykite keptuvę ant ugnies. Įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite svogūną, česnaką ir maišydami lengvai pakepinkite ant silpnos ugnies. Kai svogūnai ir česnakai suminkštės, į keptuvę sudėkite morkas. Kepkite ant silpnos ugnies dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Lęšiai su grybais Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Supjaustytus grybus sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Maišykite ir kepkite, kol grybai taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Lęšiai su grybais Žingsnis 3
Paruoškite lęšius. Sudėkite daržovių ir grybų mišinį į puodą. Užpilkite ingredientus vandeniu, ant viršaus sudėkite lęšius, pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos